Aprílová kachna – plavecké závody v Plzni

Žáci naší školy se i tento rok zúčastnili plaveckých závodů v Plzni – APRÍLOVÁ KACHNA. Tuto dalekou cestu jsme využili nejen jako závodně – sportovní, ale i jako poznávací.

První den po příjezdu jsme vyšlapali schody na věž katedrály, odkud byl hezký výhled na město a pak jsme se vydali na prohlídku pivovaru Plzeňský Prazdroj, kde jsme se dozvěděli historii vaření piva a mohli jsme nahlédnout i do provozu pivovaru.

Další den se konaly závody. A naše dívky Laura Wagnerová a Šárka Kiliánová obsadily stupně vítězů v obou kategoriích.

Kategorie volný způsob – Laura Wagnerová – 1. místo a Šárka Kiliánová – 2. místo. Kategorie prsa – Šárka Kiliánová  – 1. místo a Laura Wagnerová – 2. místo.

I ostatní žáci si nevedli špatně. Nora Kočí se umístila v kategorii prsa – na 4. místě a medailová pozice jí unikla jen o vlásek, v kategorii volný způsob se umístila – na 7. místě. Chlapci v kategorii volný způsob získali 14., 15. a 25. místo.

V kategorii štafeta jsme tentokráte sestavili dvě závodní skupiny.  První štafeta  složená z žáků Šilhan, Kiliánová, Gazsik, Wagnerová dovezla pohár za 2. místo. Druhá štafeta složená z žáků Kýr, Ónodi, Gazsik, Kočí se umístila na 8. místě z celkového počtu jedenácti družstev.

Žáci se vrátili domů unavení, ale šťastní, protože si dokázali, že v množství závodníků se neztratí, a že dokáží zabojovat a umístit se na hezkých místech.

VŠEM ZÁVODNÍKŮM DĚKUJEME A GRATULUJEME!